Pratinidhi Odia

ଲାଇଫ ଷ୍ଟାଇଲ

ଅଫିସ୍‌ରେ ଧୂମପାନ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି ବଢ଼ାଉଛନ୍ତି ସମସ୍ୟା

ଘର ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ସ୍ଥାନରେ ସିଗାରେଟ୍‌ ଓ ବିଡ଼ିର ଧୂଆଁ ଅନ୍ୟଙ୍କୁ ପିଆଇବା ଅର୍ଥାତ୍‌ ସେକେଣ୍ଡ ହ୍ୟାଣ୍ଡ ସ୍ମୋକ୍‌ ସମସ୍ୟା ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ହେଲାଣି ହ୍ରାସ ପାଇଛି। ମାତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ଏହି ସମସ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି। କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ଦଶ ବର୍ଷ ପୂର୍ବରୁ ୨୯.୯ ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ଅନ୍ୟର ଧୂମପାନ ପାଇଁ ପ୍ରଭାବିତ ହେଉଥିବାବେଳେ ଏବେ ଏହା ୩୦.୨ ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି। ଗ୍ଲୋବାଲ୍‌ ଆଡଲ୍ଟ ଟବାକୋ ସର୍ଭେ (ଜିଏଟିଏସ୍‌) ଇଣ୍ଡିଆ-୨୦୧୭ ଅନୁସାରେ ବର୍ଷ ୨୦୦୯-୨୦୧୦ ରୁ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେକେଣ୍ଡ ହ୍ୟାଣ୍ଡ ସ୍ମୋକ୍‌ (ଏସ୍‌ଏଚ୍‌ଏସ୍‌) ଅର୍ଥାତ୍‌ ଧୂମପାନ କରି ଅନ୍ୟଙ୍କୁ ଧୂଆଁ ପିଆଇବା ସାର୍ବଜନୀନ ସ୍ଥାନରେ ୨୯ ପ୍ରତିଶତରୁ ହ୍ରାସ ପାଇ ୨୩ ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି। ଘରେ ଏହା ୫୨ ପ୍ରତିଶତରୁ ହ୍ରାସ ପାଇ ୩୯ ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି। ମାତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ଏହା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି।

ମାଟି ତାୱାରେ ତିଆରି ରୁଟି ଖାଇବାର ଫାଇଦା ଜାଣନ୍ତୁ

ଆଧୁନିକ ଜୀବନଶୈଳୀ ସହିତ ମାଟି ପାତ୍ରର ପ୍ରଚଳନ ଧିରେ ଧିରେ ଲୋପ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି। ମାତ୍ର ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ହେଲାଣି ମାଟିରେ ତିଆରି ତାୱାର ପ୍ରଚଳନ ମେଟ୍ରୋ ସିଟି ଏବଂ କେତେକ ଛୋଟ ସହରରେ ଥିବା ଘରେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି। ପୁରୁଣା କାଳିଆ ଲୋକେ କହନ୍ତି ମାଟି ପାତ୍ରରେ ତିଆରି କରାଯାଇଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାର ସ୍ବାଦ ଯେମିତି ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଠିକ୍‌ ସେମିତି ଲାଭଦାୟକ। ଆୟୁର୍ବେଦରେ କୁହାଯାଇଛି ଖାଦ୍ୟକୁ ନିଆଁ ଉପରେ ଧିରେ ଧିରେ ସିଝାଇବା ଉଚିତ। ମାତ୍ର ଷ୍ଟିଲ୍‌ ଏବଂ ଆଲୁମିନିୟମ ପାତ୍ରରେ ଏହା ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ। କାରଣ ଏଥିରେ ଖାଦ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ସିଝିଥାଏ। ମାତ୍ର ମାଟି ପାତ୍ର ଆଞ୍ଚ ଉପରେ ଧିରେ ଧିରେ ସିଝିଥାଏ। ଏଥିରେ ଖାଦ୍ୟ ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ପୁଷ୍ଟିକର ହୋଇଥାଏ। ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ମାଟି ତାୱାରେ ରୁଟି ତିଆରି କରି ଖାଇବା ଦ୍ବାରା କ’ଣ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ।

ସେଲ୍ଫିରେ ସୁନ୍ଦର ଦେଖାଯିବା ଲାଗି ଏମିତି ଧରନ୍ତୁ ମୋବାଇଲ


ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପହଡ଼ ଖୋଲା ଦର୍ଶନ


କରେନ୍ସି କନଭର୍ଟର

ଜନମତ

କୁଳଭୂଷଣ ଯାଦବଙ୍କୁ ନିର୍ଯାତନା ଦେବା ସହ ପାକିସ୍ତାନ ଅମାନବୀୟ ଆଚରଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଛି ଏବଂ ଏହାକୁ ଘୋଡ଼ାଇବା ପାଇଁ କୁଟନୈତିକ ଚାଲ୍‌ ଖେଳି ଚାଲିଛି। ଏଥିରେ ଆପଣ ଏକ ମତ ତ!