ତିଆରି କରନ୍ତୁ ବାନାନା ବ୍ରେଡ୍‌ କେକ୍‌


ବାନାନା କେକ୍‌ ଏକ ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ରେସିପି ଅଟେ, ଏହା ଖାଇବାର ମଜା ଆପଣ କେବେ ବି ନେଇ ପାରିବେ। ଏହି ରେସିପିର ବିଶେଷତ୍ବ ହେଉଛି ଏହାକୁ ଘଣ୍ଟାଏରୁ କମ୍‌ ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇପାରିବ। ଏହି ଡିଶ୍‌କୁ ଆପଣ କିଟି ପାର୍ଟି, ଗେମ୍‌ ନାଇଟ୍‌ ଏପରିକି ପିକ୍‌ନିକ୍‌ ଭଳି ଅବସରରେ ପରଷି ପାରିବେ। ଏହି ରେସିପିକୁ ଅଧିକ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର କରିବା ଲାଗି ଏଥିରେ ଚିନି ବଦଳରେ ବ୍ରାଉନ୍‌ ସୁଗାର ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ଯାହାଫଳରେ ଏହା ପୂର୍ବାପେକ୍ଷା ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର ହୋଇପାରେ। ତେବେ ଡେରି ନ କରି ଏହି ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ରେସିପିକୁ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଓ ପରିବାର ବନ୍ଧୁଙ୍କ ସହିତ ଏହାର ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

କ’ଣ ଦରକାର

୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍‌ ମଇଦା, ଏକ ଛୋଟ ଚାମଚ ଖାଇବା ସୋଡ଼ା, ଏକ ଚିମୁଟା ଲୁଣ, ୨ଟି ପାଚିଲା କଦଳୀ, ୬୦ ଗ୍ରାମ୍‌ ଲହୁଣୀ ଓ ୧୨୫ ଗ୍ରାମ୍‌ ଚିନି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ

ପ୍ରଥମେ ମଇଦାରେ ଖାଇବା ସୋଡ଼ା ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଚିଲା କଦଳୀର ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟନ୍ତୁ। ଏବେ କଦଳୀ ଚକଟାରେ ଲହୁଣୀ ଓ ଚିନି ପକାଇ ମିଶାନ୍ତୁ। ଚିନି ମିଳେଇଯିବା ପରେ ଏଥିରେ ମଇଦା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶ୍ରଣ ହେବା ଯାଏ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଯଦି ମିଶ୍ରଣ ବେଶୀ ଶୁଖିଲା ଲାଗୁଛି, ଏଥିରେ ୨ରୁ ୩ ଟେବଲସ୍ପୁନ୍‌ ପାଣି ଦେଇ ଗୋଳାଇ ପାରିବେ। ଏବେ ଏହାକୁ ବେକ୍‌ କରିବା ଲାଗି କେକ୍‌ ମେକ୍‌ରରେ ଲହୁଣୀରେ ଗ୍ରୀସ୍‌ କରନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ଅଳ୍ପ ଶୁଖିଲା ମଇଦା ପକାନ୍ତୁ। ଗ୍ରୀସ୍‌ ହୋଇଥିବା କେକ୍‌ ମେକ୍‌ରରେ ଏକା ସାଙ୍ଗରେ କଦଳୀ ମଇଦା ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଳି ଚାରିଆଡ଼କୁ ବିସ୍ତାର କରନ୍ତୁ। ଏବେ ଓଭାନକୁ ୧୮୦ ଡିଗ୍ରୀ ସେଲ୍‌ସିୟସରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏବେ କେକ୍‌ ମେକ୍‌ର ଟ୍ରେକୁ ୩୦ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ବେକ୍‌ କରିବା ପାଇଁ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ୩୦ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଏହା ଗୋଲ୍ଡେନ୍‌ ହୋଇ ନ ଥିଲେ, ଏହାକୁ ଆହୁରି ୧୦ ମିନିଟ୍‌ ବେକ୍‌ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ବାନାନା ବ୍ରେଡ୍‌ କେକ୍। ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ମନ ପସନ୍ଦ ଆକାରରେ କାଟି ପରଷନ୍ତୁ।

Post Comment




  
Captcha
Cannot Read? Click Here to generate a new one.


ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପହଡ଼ ଖୋଲା ଦର୍ଶନ

ଅଧାପୋଡ଼ା ସିଗାରେଟ୍ ଟାଣୁଥିବା
ହାଇଦ୍ରାବାଦର ଶେଷ ନିଜାମ୍ ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ବିଶ୍ୱର ସବୁ ସମୟର ସବୁଠାରୁ ଧନୀ। କିନ୍ତୁ ଧନାଢ଼୍ୟ ଶାସକ ଭାବରେ ଯେତିକି ସେ ଜଣାଶୁଣା ଥିଲେ, ସେତିକି ମଧ୍ୟ ଥିଲେ କୃପଣ। ସବୁ ଜମିଦାର ଏବଂ ଦରବାରୀ ସୁନାର ଅସରପି (ମୋହର) ନେଇ ନିଜାମଙ୍କ ଦରବାରକୁ ଆସୁଥିଲେ। ନିଜାମ ତାହା ଛୁଉଁଥିଲେ ଏବଂ ଫେରାଇ ଦେଉଥିଲେ, ଯାହା ଯେଉଁମାନଙ୍କର ପ୍ରାପ୍ୟ ଥିଲା। କିନ୍ତୁ ହାଇଦ୍ରାବାଦର ସପ୍ତମ ଏବଂ ଶେଷ ନିଜାମ୍ ଉଲ୍-ମୁଲ୍କ ଆସଫ୍ ଜାହା-୭ମ ବା ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ସିଦ୍ଦିକି ବାହାଦୂର ତାଙ୍କ ପୂର୍ବପୁରୁଷ ଅନ୍ୟ ଛଅଜଣ ନିଜାମଙ୍କ ଭଳି ତାହା ନ କରି ତାଙ୍କ ପାଖକୁ ଆସୁଥିବା ଅସରପିକୁ ସିଂହାସନ ତଳେ ଥିବା ଏକ କାଗଜ ଥଳୀରେ ରଖିଦେଉଥିଲେ। ଦରବାର ଶେଷ ହେବାପରେ ଏଇ ଅସରପି ଥଳିକୁ ନିଜାମଙ୍କ ଶୟନକକ୍ଷକୁ ନିଆଯାଉଥିଲା। ଧୀରେ ଧୀରେ ନିଜାମଙ୍କ ପାଖରେ ସୁନା ଅସରପିର ଏକ ପାହାଡ଼ ହୋଇଗଲା।