ଘରେ କରନ୍ତୁ ବାଦାମ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଗୁଜିୟା


ସବୁବେଳେ ବଜାରରୁ ମିଠା କିଣିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ସମୟେ ସମୟେ ଘରେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏଠାରେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବାଦାମ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଗୁଜିୟା ରେସିପିର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ସମ୍ପର୍କରେ ସୂଚନା ଦିଆଯାଇଛି। ଏହା ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ହେବା ସହିତ ତିଆରି କରିବା ମଧ୍ୟ ବହୁତ ସହଜ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଅତିଥିଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ପସନ୍ଦ ଆସିବ। ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ବାଦାମ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଗୁଜିୟା ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ସମ୍ପର୍କରେ।

କ’ଣ ଦରକାର
୨ କପ୍‌ ଅଟା, ଏକ ଚତୁର୍ଥାଶଂ କପ୍‌ ଘିଅ, ଅଧ କପ୍‌ ପାଣି, ୧ କପ୍‌ ହ୍ବାଇଟ୍‌ ଚକୋଲେଟ୍‌, ୧ କପ୍‌ କୋରା ନଡ଼ିଆ, ଏକ ଚିମୁଟା ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, ଅଧ କପ୍‌ ବାଦାମ, ୧ ଟେବଲ୍‌ସ୍ପୁନ୍‌ ଗୁଡ଼।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ

ପ୍ରଥମେ ଅଟା ଓ ଘିଅକୁ ଏକାଠି ମିଶାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ପାଣି ଢାଳି ନରମ ଭାବେ ଅଟା ଭଳି ଚକଟନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଅଧଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ଗିନାରେ ହ୍ବାଇଟ୍‌ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଫ୍ଲେକ୍ସ, କୋରା ନଡ଼ିଆ, ବାଦାମ ଓ ଗୁଡ଼କୁ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଅଟାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୁଳା କରି ଅଧ ସେଣ୍ଟିମିଟର ପତଳାରେ ବେଲନ୍ତୁ। ଏବେ ବେଲା ହୋଇଥିବା ଅଟାରେ ପୂର ଦେଇ ଚାରିପାର୍ଶ୍ବକୁ ପାଣି ସାହାଯ୍ୟରେ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ। ଧ୍ୟାନରେ ରଖନ୍ତୁ ଗୁଜିୟାରେ ଯେପରି ଅଧିକ ପୂର ନ ଦିଆଯାଏ। ନଚେତ୍‌ ଏହା ଛାଣିବାବେଳେ ଫାଟିଯିବ। ଏବେ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଘିଅ ଗରମ କରି ଗୁଜିୟା ଗୋଲ୍ଡେନ୍‌ ବ୍ରାଉନ୍‌ ହେବା ଯାଏ ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ। ଗୁଜିୟା ଭଲ ଭାବେ ଫ୍ରାଏ ହୋଇଗଲା ପରେ ପେପରକୁ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଯାହାଫଳରେ ଅତିରିକ୍ତ ତେଲ ଛାଡ଼ିଯିବ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଗୁଜିୟା। ଏବେ ଅତିଥିଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।

Post Comment




  
Captcha
Cannot Read? Click Here to generate a new one.


ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପହଡ଼ ଖୋଲା ଦର୍ଶନ

ଅଧାପୋଡ଼ା ସିଗାରେଟ୍ ଟାଣୁଥିବା
ହାଇଦ୍ରାବାଦର ଶେଷ ନିଜାମ୍ ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ବିଶ୍ୱର ସବୁ ସମୟର ସବୁଠାରୁ ଧନୀ। କିନ୍ତୁ ଧନାଢ଼୍ୟ ଶାସକ ଭାବରେ ଯେତିକି ସେ ଜଣାଶୁଣା ଥିଲେ, ସେତିକି ମଧ୍ୟ ଥିଲେ କୃପଣ। ସବୁ ଜମିଦାର ଏବଂ ଦରବାରୀ ସୁନାର ଅସରପି (ମୋହର) ନେଇ ନିଜାମଙ୍କ ଦରବାରକୁ ଆସୁଥିଲେ। ନିଜାମ ତାହା ଛୁଉଁଥିଲେ ଏବଂ ଫେରାଇ ଦେଉଥିଲେ, ଯାହା ଯେଉଁମାନଙ୍କର ପ୍ରାପ୍ୟ ଥିଲା। କିନ୍ତୁ ହାଇଦ୍ରାବାଦର ସପ୍ତମ ଏବଂ ଶେଷ ନିଜାମ୍ ଉଲ୍-ମୁଲ୍କ ଆସଫ୍ ଜାହା-୭ମ ବା ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ସିଦ୍ଦିକି ବାହାଦୂର ତାଙ୍କ ପୂର୍ବପୁରୁଷ ଅନ୍ୟ ଛଅଜଣ ନିଜାମଙ୍କ ଭଳି ତାହା ନ କରି ତାଙ୍କ ପାଖକୁ ଆସୁଥିବା ଅସରପିକୁ ସିଂହାସନ ତଳେ ଥିବା ଏକ କାଗଜ ଥଳୀରେ ରଖିଦେଉଥିଲେ। ଦରବାର ଶେଷ ହେବାପରେ ଏଇ ଅସରପି ଥଳିକୁ ନିଜାମଙ୍କ ଶୟନକକ୍ଷକୁ ନିଆଯାଉଥିଲା। ଧୀରେ ଧୀରେ ନିଜାମଙ୍କ ପାଖରେ ସୁନା ଅସରପିର ଏକ ପାହାଡ଼ ହୋଇଗଲା।