ଫ୍ରାଏଡ୍‌ ହଙ୍ଗ-କର୍ଡ ପିନଟ୍‌ସ ରେସିପି


ଫ୍ରାଏଡ୍‌ ହଙ୍ଗ କର୍ଡ ପିନଟ୍‌ସ ଏକ ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ସ୍ନାକ୍‌ସ ରେସିପି ଅଟେ, ଯାହାକୁ ଆପଣ ଆପଣଙ୍କ ଖାସ୍‌ ବନ୍ଧୁ ଓ ପରିବାର ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ କିଟି ପାର୍ଟି କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ବିଶେଷ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ତିଆରି କରିପାରିବେ। ଏହାର ନାମ ଶୁଣିବାକୁ ଯେମିତି, ଖାଇବାକୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ସେମିତି ମଜାଦାର। ଏହା ତିଆରି କରିବା ମଧ୍ୟ ବହୁତ ସହଜ। ଏହି ଉତ୍ତର ଭାରତୀୟ ସ୍ନାକ୍‌ସ ରେସିପିକୁ ଆସନ୍ତା ହୋଲିରେ ଟ୍ରାଏ କରିବାକୁ ଭୁଲନ୍ତୁ ନାହିଁ।

କ’ଣ ଦରକାର

୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍‌ କଞ୍ଚା ଚିନା ବାଦାମ, ୨ଚିମୁଟା ଗରମ ମସଲା, ୧ କପ୍‌ ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ, ସ୍ବାଦାନୁସାରେ ଲୁଣ, ୧ ଟେବଲସ୍ପୁନ୍‌ କର୍ଣ୍ଣ ଫ୍ଲୋର, ୨ କପ୍‌ ପାଣି, ୧ କପ୍‌ ହଙ୍ଗ କର୍ଡ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ଏହି ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ସ୍ନାକ୍‌ସକୁ ଘରେ ତିଆରି କରିବା ଲାଗି ପ୍ରଥମେ ଚିନା ବାଦାମ ଛଡ଼ାଇ ଏହାର ମଞ୍ଜିକୁ ୨ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ। ପରେ ଏହାର ଉପରେ ଲାଗିଥିବା ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ଏକ ପାତ୍ରରେ ହଂଗ କର୍ଡ,  ଗରମ ମସଲା ସହିତ ଲୁଣ ଓ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଶୁଖିବା ଲାଗି ୧ ଘଣ୍ଟା ଯାଏ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ମିଡିଅମ ଆଞ୍ଚରେ କଡ଼େଇ ରଖି ଏଥିରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। କର୍ଡ ମିଶ୍ରଣରେ ଚିନାବାଦାମକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ଅଳ୍ପ ଶୁଖିଲା କର୍ଣ୍ଣ ଫ୍ଲୋର ସିଞ୍ଛନ୍ତୁ। ତେଲ ଭଲ ଭାବେ ଗରମ ହୋଇଗଲା ପରେ ସାବଧାନତାର ସହ ଚିନାବାଦାମ ପକାନ୍ତୁ। ଗୋଲ୍ଡେନ୍‌ ବ୍ରାଉନ୍‌ ହେବା ଯାଏ ଏହାକୁ ଡିପ୍‌ ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଫ୍ରାଏଡ୍‌ ହଙ୍ଗ କର୍ଡ ପିନଟ୍‌ସ ସ୍ନାକସ୍‌। ଏହାକୁ ଚଟଣୀ ସହିତ ପରଷନ୍ତୁ।

Post Comment




  
Captcha
Cannot Read? Click Here to generate a new one.


ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପହଡ଼ ଖୋଲା ଦର୍ଶନ

ଅଧାପୋଡ଼ା ସିଗାରେଟ୍ ଟାଣୁଥିବା
ହାଇଦ୍ରାବାଦର ଶେଷ ନିଜାମ୍ ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ବିଶ୍ୱର ସବୁ ସମୟର ସବୁଠାରୁ ଧନୀ। କିନ୍ତୁ ଧନାଢ଼୍ୟ ଶାସକ ଭାବରେ ଯେତିକି ସେ ଜଣାଶୁଣା ଥିଲେ, ସେତିକି ମଧ୍ୟ ଥିଲେ କୃପଣ। ସବୁ ଜମିଦାର ଏବଂ ଦରବାରୀ ସୁନାର ଅସରପି (ମୋହର) ନେଇ ନିଜାମଙ୍କ ଦରବାରକୁ ଆସୁଥିଲେ। ନିଜାମ ତାହା ଛୁଉଁଥିଲେ ଏବଂ ଫେରାଇ ଦେଉଥିଲେ, ଯାହା ଯେଉଁମାନଙ୍କର ପ୍ରାପ୍ୟ ଥିଲା। କିନ୍ତୁ ହାଇଦ୍ରାବାଦର ସପ୍ତମ ଏବଂ ଶେଷ ନିଜାମ୍ ଉଲ୍-ମୁଲ୍କ ଆସଫ୍ ଜାହା-୭ମ ବା ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ସିଦ୍ଦିକି ବାହାଦୂର ତାଙ୍କ ପୂର୍ବପୁରୁଷ ଅନ୍ୟ ଛଅଜଣ ନିଜାମଙ୍କ ଭଳି ତାହା ନ କରି ତାଙ୍କ ପାଖକୁ ଆସୁଥିବା ଅସରପିକୁ ସିଂହାସନ ତଳେ ଥିବା ଏକ କାଗଜ ଥଳୀରେ ରଖିଦେଉଥିଲେ। ଦରବାର ଶେଷ ହେବାପରେ ଏଇ ଅସରପି ଥଳିକୁ ନିଜାମଙ୍କ ଶୟନକକ୍ଷକୁ ନିଆଯାଉଥିଲା। ଧୀରେ ଧୀରେ ନିଜାମଙ୍କ ପାଖରେ ସୁନା ଅସରପିର ଏକ ପାହାଡ଼ ହୋଇଗଲା।