ସକାଳ ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ସ୍ପ୍ରାଉଟ୍‌ ଉତ୍ତପମ


ଯଦି ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଆପଣ କିଛି ଅଲଗା ଧରଣର ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଓ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାକୁ ଚାହୁଛନ୍ତି, ତେବେ ସ୍ପ୍ରାଉଟ୍‌ ଉତ୍ତପମ ନିହାତି ଟ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ। ଏହା ଏକ ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟ। ଏହା ତିଆରି କରିବା ଲାଗି ଆପଣଙ୍କୁ ବେଶୀ ସମୟ ମଧ୍ୟ ଲାଗିବ ନାହିଁ। ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସ୍ପ୍ରାଉଟ୍‌ ଉତ୍ତପମ ରେସିପିର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ସମ୍ପର୍କରେ।

କ’ଣ ଦରକାର

ଅଧ କପ୍‌ ଚାଉଳ, ଅଧ କପ୍‌ ବିରି, ୨ ଟି କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୧ ଟି କଟା ଟମାଟୋ, ୧ ଟି କଟା ପିଆଜ, ୩ ଟେବଲ ସ୍ପୁନ୍‌ ମଟର, ୩ ଟେବଲ ସ୍ପୁନ୍‌ ଗଜା ମୁଗ, ସ୍ବାଦାନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ

ବିରି ଓ ଚାଉଳକୁ ଭିଜାଇ ପେସି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏକ ପାତ୍ରରେ ଗଜା ମୁଗ, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର, ମଟର ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏକ ନନ୍‌ଷ୍ଟିକ୍‌ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ୨ ଟେବଲସ୍ପୁନ୍‌ ବିରି ଓ ଚାଉଳର ଆଣ ପକାଇ ଚକୁଳି ଭଳି ଚାରିଆଡ଼କୁ ସ୍ପ୍ରେଡ୍‌ କରନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ୨ ଟେବଲସ୍ପୁନ୍‌ ଗଜା ମୁଗର ମିଶ୍ରଣ ଦେଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଉତ୍ତପମକୁ ଓଲଟାଇ ଅପରପାର୍ଶ୍ବକୁ ମଧ୍ୟ ସେକନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ପ୍ରାଉଟ୍‌ ଉତ୍ତପମ। ସାମ୍ବର କିମ୍ବା ଚଟଣୀ ସହିତ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

Post Comment




  
Captcha
Cannot Read? Click Here to generate a new one.


ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପହଡ଼ ଖୋଲା ଦର୍ଶନ

ଅଧାପୋଡ଼ା ସିଗାରେଟ୍ ଟାଣୁଥିବା
ହାଇଦ୍ରାବାଦର ଶେଷ ନିଜାମ୍ ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ବିଶ୍ୱର ସବୁ ସମୟର ସବୁଠାରୁ ଧନୀ। କିନ୍ତୁ ଧନାଢ଼୍ୟ ଶାସକ ଭାବରେ ଯେତିକି ସେ ଜଣାଶୁଣା ଥିଲେ, ସେତିକି ମଧ୍ୟ ଥିଲେ କୃପଣ। ସବୁ ଜମିଦାର ଏବଂ ଦରବାରୀ ସୁନାର ଅସରପି (ମୋହର) ନେଇ ନିଜାମଙ୍କ ଦରବାରକୁ ଆସୁଥିଲେ। ନିଜାମ ତାହା ଛୁଉଁଥିଲେ ଏବଂ ଫେରାଇ ଦେଉଥିଲେ, ଯାହା ଯେଉଁମାନଙ୍କର ପ୍ରାପ୍ୟ ଥିଲା। କିନ୍ତୁ ହାଇଦ୍ରାବାଦର ସପ୍ତମ ଏବଂ ଶେଷ ନିଜାମ୍ ଉଲ୍-ମୁଲ୍କ ଆସଫ୍ ଜାହା-୭ମ ବା ସାର୍ ମୀର୍ ଓସମାନ ଅଲ୍ଲୀ ଖାନ୍ ସିଦ୍ଦିକି ବାହାଦୂର ତାଙ୍କ ପୂର୍ବପୁରୁଷ ଅନ୍ୟ ଛଅଜଣ ନିଜାମଙ୍କ ଭଳି ତାହା ନ କରି ତାଙ୍କ ପାଖକୁ ଆସୁଥିବା ଅସରପିକୁ ସିଂହାସନ ତଳେ ଥିବା ଏକ କାଗଜ ଥଳୀରେ ରଖିଦେଉଥିଲେ। ଦରବାର ଶେଷ ହେବାପରେ ଏଇ ଅସରପି ଥଳିକୁ ନିଜାମଙ୍କ ଶୟନକକ୍ଷକୁ ନିଆଯାଉଥିଲା। ଧୀରେ ଧୀରେ ନିଜାମଙ୍କ ପାଖରେ ସୁନା ଅସରପିର ଏକ ପାହାଡ଼ ହୋଇଗଲା।