Sunday 11 April 2021, 10:11:42 pm
ଆମ ସମ୍ପର୍କରେ
|
ଆମ ସହ ବିଜ୍ଞାପନ
|
ଯୋଗାଯୋଗ
|
ପ୍ରତିକ୍ରିୟା
|
ସଂଗ୍ରହାଳୟ
|
ଗ୍ରାହକ ହୁଅନ୍ତୁ
Toggle navigation
ରାଜନୀତି
ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଅର୍ଥନୀତି
ମନୋରଞ୍ଜନ
ଖେଳକୁଦ
ଅପରାଧ
ସମ୍ପାଦକୀୟ
କଳା ଓ ସଂସ୍କୃତି
ମତାମତ
ଉପଯୋଗୀ ଟିପ୍ସ
ଭେଟ୍ଘାଟ୍
ଲାଇଫ ଷ୍ଟାଇଲ
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ
ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥ ଚେତନା
ସମ୍ପାଦକଙ୍କ ପସନ୍ଦ
ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ପ୍ରସଙ୍ଗ
ବିଜ୍ଞାନ ଓ ପ୍ରଯୁକ୍ତି
ବାଦ ବିବାଦ
ଉତ୍ତମ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ
ନାରୀ
ଜଣା ଅଜଣା
ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ
ବୁଲାବୁଲି
ପାଟି ସୁଆଦ
ରାଶିଫଳ
ନାଗରିକ ସାମ୍ବାଦିକ
ଶିଶୁ ରାଇଜ
ଫ୍ୟାଶନ
ଇତିହାସର ଆଇନାରେ
ଭିଡିଓ ଗ୍ୟାଲେରୀ
ଯୁବ ଜଗତ
ଶିକ୍ଷା ଓ କ୍ୟାରିଅର
ଛୋଟ ଛୋଟ କଥା
ଫଟୋ ଗ୍ୟାଲେରୀ
କାର୍ଟୁନ କର୍ଣ୍ଣର
ପ୍ରବନ୍ଧ
ହସକଥା
Email ID:
Password:
Forgot Password ? Click Here
Toggle navigation
ରାଜନୀତି
ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଅର୍ଥନୀତି
ମନୋରଞ୍ଜନ
ଖେଳକୁଦ
ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ପ୍ରସଙ୍ଗ
ବାଦ ବିବାଦ
ଅପରାଧ
ଯୁବ ଜଗତ
ଲାଇଫ ଷ୍ଟାଇଲ
ଉତ୍ତମ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ
ଫଟୋ ଗ୍ୟାଲେରୀ
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ
ଜଣା ଅଜଣା
ଇତିହାସର ଆଇନାରେ
ପାଟି ସୁଆଦ
ହସକଥା
ବୁଲାବୁଲି
ଉପଯୋଗୀ ଟିପ୍ସ
ନାରୀ
ଭିଡିଓ ଗ୍ୟାଲେରୀ
ଫ୍ୟାଶନ
କାର୍ଟୁନ କର୍ଣ୍ଣର
ଉପଯୋଗୀ ଟିପ୍ସ
କିଚେନ୍ର କାମ କରିବା ସମୟରେ ଏହିସବୁ ଟିପ୍ସ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ
Pratinidhi Bureau
|
11 Mar 2021
ପ୍ରତୀକାତ୍ମକ ଫଟୋ
କିଚେନ୍ରେ କାମ କରିବା ସମୟରେ ଗୃହିଣୀମାନେ ଅନେକ ଛୋଟ ଛୋଟ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଥାନ୍ତି। ଏହାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ସେମାନେ ବାଟ ଖୋଜିଥାନ୍ତି। ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏଠାରେ ଏମିତି କିଛି ଟିପ୍ସ ଦିଆଯାଉଛି, ଯାହା କିଚେନ୍ରେ ଆପଣଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ। ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏମିତି କିଛି ଟିପ୍ସ ସମ୍ପର୍କରେ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ସମସ୍ୟାକୁ ଅନେକ ମାତ୍ରାରେ କମ୍ କରିଦେବ।
ପିଆଜ କାଟିବା ପୂର୍ବରୁ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ପିଆଜ କାଟିଲେ ଆଖିରୁ ଲୁହ ବାହାରିବ ନାହିଁ।
ଯଦି ଆପଣ ବିନା ପିଆଜରେ ତରକାରୀ କରିବାକୁ ଚାହୁଛନ୍ତି, ତେବେ ପତ୍ର କୋବିକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ପିଆଜ ଭଳି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଂ କରନ୍ତୁ କିମ୍ବା ଫ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ। ଏହି ଗ୍ରେଭି ବ୍ୟବହାର କଲେ ବିନା ପିଆଜରେ ମଧ୍ୟ ତରକାରୀ ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଲାଗିବ।
ସାଲାଡ଼ ପାଇଁ କାକୁଡ଼ି, ଟମାଟୋ, ଗାଜର ଆଦି କାଟିବା ସମୟରେ ସର୍ବଦା ତେରଛା କରି କାଟନ୍ତୁ।
ସାଲାଡ଼ ପାଇଁ କାଟିବା ପୂର୍ବରୁ ଟମାଟୋକୁ ଧୋଇ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖନ୍ତୁ। ପରେ ଯେଉଁ ଆକାରରେ ଚାହିବେ ସହଜରେ ଏହି ଟମାଟୋକୁ କାଟି ପାରିବେ।
ସିଝା ଆଳୁରେ ସାଲାଡ଼ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଚାହୁଥିଲେ ଆଳୁ ସିଝାଇବା ସମୟରେ ଏଥିରେ ଲୁଣ, ଏକ ଚିମୁଟା ଚିନି, ୨-୩ଟି ପୋଦିନା ପତ୍ର ଏବଂ ଅଧ ଚାମଚ ତେଲ ମିଶାନ୍ତୁ। ଆଳୁ ଆହୁରି ସ୍ବାଦିଷ୍ଟ ଲାଗିବ।
ଗାଜର, ମୂଳା ଆଦିର ସାଲାଡ଼ ତିଆରି କରୁଥିଲେ ଏହାକୁ କାଟିବା ପରେ ଅଧିକ ସୟମ ରଖନ୍ତୁ ନାହିଁ। ପରିବା କାଟିବା ପରେ ଅଧିକ ସମୟ ରଖିବା ଦ୍ବାରା ଏହା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ବ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ।
ଫୁଲକୋବି ରାନ୍ଧୁଥିଲେ ତରକାରୀରେ ଏକ ଚାମଚ କ୍ଷୀର ମିଶାନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ଫୁଲାକୋବି ତରକାରୀର ରଙ୍ଗ ବଦଳିଯିବ।
ଡାଲି କରୁଥିଲେ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ହଳଦୀ ଏବଂ କିଛି ବୁନ୍ଦା ତେଲ ପକାନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ବାରା ଡାଲି ଶୀଘ୍ର ସିଝିଯିବ ଏବଂ ସ୍ବାଦ ବି ବଢ଼ିଯିବ।
ଦହିବରା ତିଆରି କରୁଥିଲେ ବିରି ପେଶିବା ସମୟରେ ଏଥିରେ ଏକ ସିଝା ଆଳୁ ମଧ୍ୟ ପେଶି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାଦ୍ବାରା ଦହିବରା ନରମ ଲାଗିବ।
ଗ୍ରେଭି ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଘରେ ଟମାଟୋ ନ ଥିଲେ ସେଓକୁ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ସେଓର ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଏଥିରେ ରସୁଣ, ଭଜା ପାନମଧୁରୀ ଏବଂ ଗୁଜୁରାତି ସହ ପେଶି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଟମୋଟୋ ଗ୍ରେଭି ଭାବେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ।
Post Comment
Cannot Read?
Click Here
to generate a new one.
ସମ୍ପର୍କିତ ଟିପ୍ସ
ପୁରୁଣା ଜିନ୍ସକୁ ନ ଫିଙ୍ଗି ଭିନ୍ନ ଭାବେ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ
ସୋଫା ସେଟ୍ ସଫା କରିବା ଲାଗି
ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ହଳଦୀର ଫାଇଦା
ୱାଟର ପାର୍କ ଯାଉଥିଲେ, ସାଙ୍ଗରେ
ଫିଟିକରି ବ୍ୟବହାର କରି ଏସବୁ ସମସ୍ୟାରୁ ପାଇପାରିବେ ମୁକ୍ତି
କିଚେନ୍ରେ ଏସବୁ ମାନନ୍ତୁ ଗୃହିଣୀ,
ବର୍ଷାଦିନେ କପଡ଼ା ଓ ଘରର ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ଏମିତି ଦୂର କରନ୍ତୁ
ଖରାଦିନେ ପାଦ ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ଦୂର କରିବାର ଘରୋଇ ଉପାୟ
ଘରେ ଏପରି ତିଆରି କରନ୍ତୁ ହ୍ୟାଣ୍ଡ
ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପହଡ଼ ଖୋଲା ଦର୍ଶନ
Your browser does not support the video tag.
ଶ୍ରୀମନ୍ଦିର ସିଂହଦ୍ବାର, ପୁରୀ, Sunday, 11 Apr, 5.40 AM
ପାଟି ସୁଆଦ
ଅଧିକ ଦେଖନ୍ତୁ
ନବରାତ୍ରି ସ୍ପେସାଲ ଦହି ଆଳୁ ରେସିପି
ଚଳିତ ବର୍ଷ ଚୈତ୍ର ନବରାତ୍ରି ୧୩ ଏପ୍ରିଲରେ ଆରମ୍ଭ ହେବାକୁ ଯାଉଛି। ଏହି ସମୟରେ ଲୋକେ ଦେବୀ ଦୁର୍ଗାଙ୍କ ପୂଜା କରିବା ସହିତ ବ୍ରତ ମଧ୍ୟ ରଖିଥାନ୍ତି। ଏପରିସ୍ଥଳେ ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ବ୍ରତ ରଖୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଦହି ଆଳୁ ତିଆରି କରିପାରିବେ। ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ ସମ୍ପର୍କରେ।
ଜନସେବା ହେଲ୍ପ ଲାଇନ
ଅଧିକ ଦେଖନ୍ତୁ
ଜରୁରିକାଳୀନ ସେବା
ଯୋଗାଯୋଗ ନମ୍ବର
ଅଗ୍ନିଶମ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ୍
୧୦୧
ପୋଲିସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ୍
୧୦୦
ଜନନୀ ଆମ୍ବୁଲାନ୍ସ ସେବା
୧୦୨
ଆମ୍ବୁଲାନ୍ସ ସେବା
୧୦୮
ଭାରତୀୟ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ରାଜମାର୍ଗ ପ୍ରାଧିକରଣ
୧୦୩୩
ବରିଷ୍ଠ ନାଗରିକ
୧୦୯୦
ମହିଳା
୧୦୯୧
୧୦୯୨୦
ପ୍ରମୁଖ ଲିଙ୍କ୍
ଅଧିକ ଦେଖନ୍ତୁ
Online Services
Website
Train Ticket Booking (e Ticketing)
https://indianrail.gov.in
https://www.irctc.co.in
www.bookmytrain.com
Train PNR Status Enquiry
https://www.trainspnrstatus.com
https://pnrstatuslive.com
Train Status Enquiry
www.trainenquiry.com